- średnia cukinia
- 2 duże pomidory
- 3 średnie ogórki gruntowe
- ok. 300 g sera sałatkowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta soli, pieprzu i cukru
- świeża natka pietruszki.
Cukinię obieramy i wydrążamy pestki. Pozostałość kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty. Chłodzimy. Ogórki kroimy w cienkie plastry, pomidory w cząstki a ser w kostkę. Wszystko łączymy ze sobą. Sos przygotowujemy z oleju, wody, musztardy, cukru, soli i pieprzu. Polewamy sałatkę i mieszamy. Gotową sałatkę ozdabiamy natką pietruszki. I gotowe.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz