Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 13 lipca 2015

Makaron ze szpinakiem

Oczywiście, zapomniałam wyjąć z zamrażarki mięso na dzisiejszy obiad (skleroza, mam tak po ciąży, ty Tomek to wiesz, prawda?), tak więc ratowałam się siostrą. Nie, nie zwaliłam się jej na głowę z całą rodziną, dostałam od niej rewelacyjny przepis na szybki bezmięsny obiad. Trzeba mieć tylko w zanadrzu szpinak mrożony, makaron, ser żółty i jajka.

Makaron ugotowałam. Szpinak podsmażyłam na maśle przyprawiając przyprawą Vegeta i czerwoną papryką.



 Do szpinaku dodałam odcedzony makaron i wymieszałam.




Wbiłam cztery jajka i ponownie wszystko podsmażyłam.




Na koniec dodałam ser żółty pokrojony w kostkę i dokładnie wszystko jeszcze raz mieszałam
aż do momentu roztopienia się sera.





Na paczkę mrożonego szpinaku użyłam pół paczki makaronu.

Danie wyszło rewelacyjnie.
Smakowało wszystkim domownikom, a Tomaszkowi chyba najbardziej.



Mmmmm... palce lizać. Polecam :)

P.S. Mój mąż nie przepada za szpinakiem, ale w tej postaci naprawdę mu smakował.

3 komentarze: